Vårens träningar och tävlingar

Vi startar vårens orienteringsträningar med olika grupper torsdagen den 30/3 kl 18:00

Sammanställning över vårens träningar och lämpliga ungdomstävlingar: Träningar-och-tävlingar

Torsdagsträningarna har gemensam samling kl 18:00. Olika platser varje torsdag sidan 2 i länken ovan. Träning och tävlingar finns även inlagda i kalendern.

Allmän träningsinformation:
Under vår- och höstsäsong har OK Silva orienteringsträning på torsdagar och den är öppen för alla, såväl nybörjare som vana orienterare, ingen föranmälan krävs. Vi har grupper och banor från grön nivå (nybörjare) och upp till violett nivå. Gemensam samling kl. 18.00. Sedan uppdelning i olika grupper. Är man helt ny så kom gärna 10-15 minuter i förväg. Vi tar emot barn från 8 års ålder. 

Gemensam genomgång och uppvärmning. Sedan uppdelning i grupper.

Grön grupp – Nybörjare och de relativt nya. Banor som följer tydliga ledstänger (mestadels stigar). Vi ser helst att föräldrar är med och ”skuggar” de som är osäkra på att orientera själva.

Vit grupp – För de som är lite vana. Banor som för det mesta följer tydliga ledstänger, kontroller kan ligga strax vid sidan av ledstängerna. Enklare vägvalsalternativ. Även här kan man ha ”skugga” om man inte vill springa själv.

Gul/Orange/Violett grupp:

Gul nivå – Banor med sträckor som ibland går genom skogen kortare sträckor med tydliga uppfångare. Oftast kan man springa runt (längre väg) längs tydliga ledstänger. Olika vägval. Ibland enklare kompasssträckor.

Orange/Violett nivå – Banor för de som är vana att tävla. Sträckor som ofta går rakt genom skogen. Svårare kontrollpunkter.

Vuxengrupp – Framst för de som har barn som är med i någon av övriga grupper men andra vuxna är också välkomna.
I vuxengruppen ska vi inte bara lära ut orientering. Vi kommer också ge tips både till er själva och tips för att ni ska kunna ge bra hjälp till era barn. Vi ska även berätta/visa hur det går till på tävlingar och andra arrangemang. Berätta mer om Skåneslättens OL. Prata Eventor och IdrottOnline, hur loggar man in mm.

Kostnad för medverkan på träningarna:

För att vara med på träningarna ska man ha betalt årsavgift 2023: 25:-/person + träningsavgift för 2023.
Träningsavgift:

 

  • Ungdomar t.o.m. 16 år: 250:-/år

  • Vuxna: 450:-/år

  • Familj: 900:-/år

Exempel:

 

  • En ungdom (max 16 år) betalar: 25+250 = 275:-/år

  • En vuxen betalar: 25+450 = 475:-/år

  • En familj på två vuxna och tre barn betalar: 5×25+900 = 1025:-/år

Se mer information om betalning på https://oksilva.nu/?page_id=85

Är man helt ny kan man vara med 1-2 gånger gratis och ”prova-på”.

Har ni några frågor går det bra att maila till orientering@oksilva.nu

Gå gärna med i vår Facebookgrupp ”OK Silva” där info, ändringar och annat kommer att finnas. Se också till att vi har din mejladress så att du får vårt ”träningsmejl” som kommer i början av veckan med info om samlingsplats mm.

Torsdagen den 30 mars drar vi igång träningarna och alla är varmt välkomna.