Vårens orienteringsträningar

Vårens orienteringsträningar med olika grupper på torsdagar från den 4 april till 30 maj.

Torsdagsträningarna har gemensam samling kl 18:00. Olika platser varje torsdag, se Träning för detaljerad information.

Skåneslättens OL:
De flesta i OK Silva tävlar för Skåneslättens OL som är en gemensam tävlingsklubb tillsammans med Rävetofta OK (Svalöv) och Ringsjö OK (Höör). De flesta ledare har därför jackor/västar med Skåneslättens OL
Vill man vara med på tävlingar så vill vi att man springer för Skåneslättens OL och då betalar medlemsavgiften i Skåneslättens OL som är 50:- per år. Ordinarie startavgifter på tävlingar betalas av klubben.

Allmän träningsinformation:
Under vår- och höstsäsong har OK Silva orienteringsträning på torsdagar och den är öppen för alla, såväl nybörjare som vana orienterare, ingen föranmälan krävs. Vi har grupper och banor från grön nivå (nybörjare) och upp till violett nivå. Gemensam samling kl. 18.00. Sedan uppdelning i olika grupper. Är man helt ny så kom gärna 10-15 minuter i förväg. Vi tar emot barn från 8 års ålder. 

Gemensam genomgång och uppvärmning. Sedan uppdelning i grupper.

Grön grupp – Nybörjare och de relativt nya. Banor som följer tydliga ledstänger (mestadels stigar). Vi ser helst att föräldrar är med och ”skuggar” de som är osäkra på att orientera själva.

Vit grupp – För de som är lite vana. Banor som för det mesta följer tydliga ledstänger, kontroller kan ligga strax vid sidan av ledstängerna. Enklare vägvalsalternativ. Även här kan man ha ”skugga” om man inte vill springa själv.

Gul/Orange/Violett grupp:

Gul nivå – Banor med sträckor som ibland går genom skogen kortare sträckor med tydliga uppfångare. Oftast kan man springa runt (längre väg) längs tydliga ledstänger. Olika vägval. Ibland enklare kompasssträckor.

Orange/Violett nivå – Banor för de som är vana att tävla. Sträckor som ofta går rakt genom skogen. Svårare kontrollpunkter.

Vuxengrupp – Framst för de som har barn som är med i någon av övriga grupper men andra vuxna är också välkomna.
I vuxengruppen ska vi inte bara lära ut orientering. Vi kommer också ge tips både till er själva och tips för att ni ska kunna ge bra hjälp till era barn. Vi ska även berätta/visa hur det går till på tävlingar och andra arrangemang. Berätta mer om Skåneslättens OL. Prata Eventor och IdrottOnline, hur loggar man in mm.

Kostnad för medverkan på träningarna:

För att vara med på träningarna ska man ha betalt årsavgift 2023: 25:-/person + träningsavgift för 2024.
Träningsavgift:

  • Ungdomar t.o.m. 16 år: 250:-/år
  • Vuxna: 450:-/år
  • Familj: 900:-/år

 •  

 •  

Exempel:

  • En ungdom (max 16 år) betalar: 25+250 = 275:-/år
  • En vuxen betalar: 25+450 = 475:-/år
  • En familj på två vuxna och tre barn betalar: 5×25+900 = 1025:-/år

 •  

 •  

Se mer information om betalning på sidan Medlemsavgifter

Är man helt ny kan man vara med 1-2 gånger gratis och ”prova-på”.

Har ni några frågor går det bra att maila till orientering@oksilva.nu

Gå gärna med i vår Facebookgrupp ”OK Silva” där info, ändringar och annat kommer att finnas. Se också till att vi har din mejladress så att du får vårt ”träningsmejl” som kommer i början av veckan med info om samlingsplats mm.

Torsdagen den 4 april drar vi igång träningarna och alla är varmt välkomna.